Letters

Wall correction

Ed,
The advice given to Clarence Valley Council’s meeting last month by staff in regard to the earth filling holding up the levee wall through McLachlan Park needs to be corrected.
The filling in McLachlan Park on the road side of the concrete levee wall was placed there for the reason of disposing of excavated material from the construction of the new Council Chambers in about 1991. This was done to build the park up for landscaping, and to elevate park users to a better viewing height to see the river. There was no structural problems with the existing concrete gravity wall at the time.
The wall profile across the park face is different to the rest of the upright wall design through town, and was specifically designed that way to make the wall more visually pleasing within the park.
Phil Dawson (former
engineering staff, Maclean
Shire Council), Ilarwill

X